SOLIDARITATE: CALIN NAITA, SIBIANUL CARE SI-A PIERDUT OILE INTR-UN INCENDIU, VA FI AJUTAT DE ALTI CRESCATORI DIN TARA

619

Un cioban din Sibiu a rămas fără 50 de oi şi 50 de miei, în urma unui incendiu, astfel că ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi îndeamnă pe ceilalţi fermieri să-l ajute să-şi refacă turma, prin intermediul unei linii de sponsorizare.

„În Şura Mică, la Sibiu, un fermier a avut un necaz: i-a luat foc furajul şi evident nu a putut elibera oile şi au ars 50 de oi cu 50 de miei. Am socotit necesar să meargă consilierul meu care era în zonă. S-a dus la faţa locului, am discutat eu direct cu fermierul respectiv, să-l îmbărbătez, cum o fac de fiecare dată”, a declarat, luni, Petre Daea, prezent la o conferinţă pe teme de profil.

El a adăugat că deja există fermieri care i-au sărit în ajutor.
„Am ajuns la concluzia să deschidem o linie de sponsorizare la nivelul Direcţiei Agricole şi ceilalţi crescători de ovine să îi doneze o oaie, două, câte pot, astfel încât să-şi refacă efectivul. Până la această dată avem semnale bune în direcţia aceasta, iar când vor ajunge oile la fermierul aflat în situaţia grea o să vă informăm în aşa fel încât să vedeţi că se realizează ce spunem şi oamenii sunt solidari. Fiţi şi voi solidari cu ei!”, le-a spus Daea jurnaliştilor prezenţi la conferinţă.

Mobilizarea a fost una rapidă iar până  astăzi s-au înscris deja 22 de persoane care vor dona un total de 67 de animale. Este vorba despre 60 de oi, un berbec cu certificat de origine și șase miei, dar și furaje. De asemenea, o crescătoare de la Bradu, Hortensia Mununar, și reprezentanții Asociației Eco Miorița s-au oferit să asigure transportul animalelor acolo unde este nevoie, în mod gratuit.

La finalul săptămânii, crescătorii se vor întâlni la Vurpăr, în cadrul Expoziţiei de ovine crescute ecologic cu vânzare, acolo unde vor fi adunate și toate animalele care vor fi donate fermierului din Șura Mică.