“ȘORȚURILE ROȘII” APROVIZIONEAZĂ CU SUCCES PIEȚELE DIN BACĂU

505

Locuitorii județului Bacău se pot bucura de succesul celor șase producători de tomate care au reușit să ajungă cu roșiile pe tarabă, din primul ciclu de producție. Aceștia fac parte dintre cei 44 de producători care s-au înscris și anul acesta în programul derulat de Ministerul Agriculturii, prin direcțiile sale, de susținere a tomatelor în spațiile protejate.

 Aceștia au cultivat în solarii pe o suprafață de 6440 mp și au reușit să valorifice aproape 16 tone de roșii. Toți au depus cereri de decontare și urmează să primească banii în conturi.

Dacă la început, marfa de pe tarabe se vindea cu patru lei, acum a ajuns să se dea și cu trei lei, iar la aprozare prețul a fost în medie de 2,5 lei. Vestea bună pentru cumpărători este că se vor putea bucura de roșii produse în Bacău și în toamnă.

 „Pentru ciclul doi sunt 38 de producători înscriși, dar fermierii mai pot depune cereri până la începutul lunii august, astfel încât să poată recolta după 1 noiembrie”, a declarat Simona Barzaghideanu, director al Direcției pentru Agricultură Bacău.

Agricultorii care dețin o suprafață de minimum 1000 mp, obțin o producție de 2 kilograme la mp și valorifică cu acte două tone de roșii, pot primi un sprijin de  3000 de euro anual.

Producătorii înscriși în acest program sunt ușor de recunoscut. Aceștia au primit șorțuri roșii inscripționate și un afiș cu numărul și data înscrierii în program. Și ca să fie siguri că își vând marfa, unii comercianți au început să își facă reclamă și pe paginile de socializare, iar cei care au cumpărat deja  produsele se declară foarte mulțumiți.