Sperand impotriva oricarei sperante, el a crezut

560

Ca si in cazul lui Abraham si al tuturor dreptilor lui Israel, si pentru sfantul Iosif credinta este o experienta de viata.

El, de fapt, isi misca pasii, decide si face propriile alegeri in strans raportul cu Domnul, ascultand de cuvantul sau. Sfinte Iosife, patron al Bisericii, exemplu tacut si puternic mijlocitor pentru fiecare tata, obtine pentru noi de la Domnul Isus, pe care l-ai tinut in brate, pe care l-ai invatat rugaciunea si munca, harul de a trai in raport constant cu el!

Dumnezeu ne vorbeste, semn ca ne considera capabili sa raspundem, ca ne iubeste! Daca nu ne-ar vorbi, am fi cu adevarat in gol, un gol care seamana cu moartea. „La cine vom merge? Numai tu ai cuvintele vietii vesnice”, spune Petru lui Isus. „Cuvintele mele nu vor trece”, ne asigura Domnul!

AgroPress, folosind calendarul bisericii romano-catolice, iti prezinta in fiecare zi cuvantul prin care Dumnezeu se face cunoscut, ne mangaie, ne purifica, ne da indicatii pentru viata, ne elibereaza, ne cere colaborare, ne ofera curaj, senitatate, chei pentru a deschide inimi inchise, depoziteaza in noi iubire, putere si bucurie.

Le-am pregatit cu bucurie si emotie. Bucurie, pentru ca este o mare slujire a face sa ajunga cuvantul in casa ta. Emotie, pentru ca aceasta slujire sfanta este slujirea ingerilor si a apostolilor, iar noi suntem mici si pacatosi.

Sursa: Fraternitatea „Isus cel Inviat”