Start la plantarea tomatelor extratimpurii. „Muncă și nopți fără odihnă”

9
Start la plantarea tomatelor extratimpurii. „Muncă și nopți fără odihnă”

Trufandalele oltenești sau tomatele extratimpurii sunt deja în curs de plantare în comuna Pleșoiu, județul Olt.

Anunțul a fost făcut de Ion Păunel de la Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR), dumincă, 31 ianuarie 2021, pe pagina sa de socializare.

„Am început plantarea tomatelor extratimpurii – Idita Simon (Petrică) din com. Pleșoiu, jud. Olt, prietenul și colegul nostru din «Uninea Salvăm Țăranul Român», un exemplu de urmat pentru noi toți. Profesionalism – Pasiune – Investiție – Muncă și nopți fără odihnă – Efort fizic și psihic. Toate acestea pentru ca dumneavoastră, consumatorii produselor noastre, să vă bucurați de savoarea primelor tomate din 2021. Trufandale Oltenești. La Petrică o să găsești. Respect – Admirație – Spor în toate, pentru tine și familia ta”, scrie Păunel pe Facebook.

Simon Idita este un legumicultor din Pleșoiu care deține 5.500 de metri pătrați cu tomate și 1.500 metri pătrați cu castraveți. De obicei, Idita se află printre primii legumicultori din bazinul legumicol oltean care ies cu roșii pe piață.

Fermierul lucrează, în medie, cu șase-șapte oameni, iar cheltuiala cu oamenii este de 20.000 de lei pe lună, în afară de restul investițiilor.

„Suntem printre primii fermieri în zona Pleșoiu care ieșim cu roșiile pe piață. Pun mare preț pe gust. Pentru mine este cel mai important gustul, eu așa văd lucrurile. Eu vând roșiile de la poartă, am câțiva clienți cu care am lucrat și anul trecut. Au depistat gustul și am păstrat legătura”, afirma cu ceva vreme în urmă Simon Idita, citat de 10news.

Pentru a ieși printre primii cu roșii pe piață, fermierul oltean încălzește solariile șase luni. Acesta are patru solarii moderne ce sunt încălzite cu centrele pe combustibil solid.

„Încălzirea pentru tomate extratimpurii durează șase luni. Este foarte riscant și trebuie să fii foarte bine chibzuit din toate punctele de vedere. Dacă nu ai făcut 200 de grame în plus pe planta este o problemă, anul următor te gândești să faci altceva”, a declara legumicultorul din Pleșoiu.

Sursă foto: Ion Păunel (Facebook)