Ștefan Muscă: “Intrăm în greva foamei, crăpăm și murim ca niște eroi”

403

Președintele Agrostar susține că zootehnistii vor ajunge să se sinucidă din cauza celor ce conduc agricultura românească.

E jale mare în zootehnie. Banii pentru subvenție nu au intrat in conturile fermierilor, iar aceștia au ajuns să fie executați silit de către creditori. Acestea sunt cazurile fericite totuși. Sunt situații în care zootehnistii și-au pus în când să-și ia zilele.

Ștefan Mușca, președintele Agrostar, descrie situația. “Vreau să scap de toate animalele. Nu vreau să stau slugă statului. Nu mai am somn și îmi pierd agoniseala de o viață ca să susțin o fermă zootehnică. Laptele costă 0,5 lei. Avem probleme cu medicii veterinari și cu APIA. Nu înțeleg de ce ministrul nu ne spune cine sunt vinovații. Nu mai vrem să se lumineze. Ne-au luat speranța la viață. Ne băț băncile la ușă. Nu avem bani de motorină. Este al treilea an de secetă. Intrăm în greva foamei, crăpăm și murim că niște eroi. Nu am știut că în România vor ajunge să ne conducă unii care vor să devenim asistați sociali, să le dăm votul pentru o găleata. Sute de mii de ferme vor intra în insolvență, o să ne ia și casele. O juristă de la Timișoara a zis că își pune capăt zilelor. Nu o mai primește acasă. Doarme în fermă. Aici ne-au adus minister și acești politicieni.  Vrem să intrăm și în greva fiscală dacă statul nu are nici un fel de respect pentru noi. Nu vrem să mai mergem la vot pentru că nici un parlamentar nu a intervenit pentru noi. Ne-au lăsat că pe niște animale. Ne urcăm noi pe tractoare pentru că nu mai avem bani să plătim tractoriști. Am ajuns să fim sclavi”.