Studiu: 53 % dintre români consumă lapte, zilnic

545

Peste jumătate dintre români (53%) consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi, acest aliment constituind o sursă importantă de calciu, se arată într-un studiu realizat deproducătorul de lactate Olympus România.

În studiu se arată 71% dintre respondenţi asociază laptele cu prima parte a zilei şi îl consumă în diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arată 1 din3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămâna, iar 41% dintre respondenţi declara toţi membri familiei consumă lapte în mod regulat.

Totodată, 67% dintre respondenţii studiului consumă laptele simplu, în timp ce pentru 19% laptele este la fel de gustos cu zahăr, miere sau cacao. Doar 9% dintre respondenţi afirmă folosesc laptele în cafea. Mai mult, 4 din 5 români spun laptele va rămâne întotdeauna o sursă importantă de calciu, vitamine şi minerale, în timp ce 22% dintre români aleg acest aliment pentru le aduce aminte de copilărie.

Studiul a fost realizat de Olympus România prin intermediul răspunsurilor a 271 de persoane, salariaţi din mediul urban. Grupul Olympus este prezent în România din anul 1999 şi deţinecinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România. (fabricadelapte.ro)