Subvenția APIA de 230 EURO/hectar! Condiția OBLIGATORIE pentru a primi banii

5

Printre noile scheme de plată derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2024 se numără și intervenția PD-26 – Sprijin cuplat pentru venit – porumb pentru siloz. Prin subvenția aceasta, Ministerul Agriculturii oferă un sprijin fermierilor din sectorul zootehnic care își produc propriile furaje.

Subvenția pentru porumbul siloz urmează să fie acordată într-un cuantum de aproximativ 230 de euro/hectar, însă doar fermierilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Printre acestea se numără obligativitatea deținerii a cel puțin 3 vaci în exploatație, dar și realizarea unei cantități de 18 tone de porumb pentru siloz la hectar.

”Condiția este ca fermierul care solicită sprijin trebuie să aibă minim trei UVM (Unitatea Vită Mare), în exploatație să realizeze o producție de minim 18 tone de porumb siloz la hectar, ceea ce este foarte ușor de realizat. Cuantumul este undeva la 230 euro pe hectar. 

Și această schemă începând cu 2024 vine cumva în sprijinul fermierilor care activează pe zona de zootehnie. Știm cu toții, cel mai afectat șeptel este cel din sectorul bovine, cu o scădere drastică în ultimii ani”, a precizat directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, pentru publicația locală Zi de Zi.