Subvenții APIA 2023 – Informații de ULTIMĂ ORĂ privind plățile, de la șeful APIA

10

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat aproape în totalitate campania de plăți aferente cererilor de plată depuse de fermieri în anul 2022.

Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, peste 99% dintre fermieri și-au primit deja banii. Singurii beneficiari care nu au primit încă sumele de la APIA sunt cei implicați în diferite litigii sau probleme de natură juridică, astfel că APIA așteaptă soluționarea acestora pentru a putea efectua plățile

”Plata anului 2022 trebuie finalizată până la data de 30 iunie 2023. În acest an, din 16 octombrie 2022 și până azi, APIA a acordat către fermierii români 3 miliarde de euro. Am reușit ca la finalul lunii iunie să avem peste 96% din bugetul alocat plătit către fermieri, astfel că în continuare putem face liniștiți autorizări la plată. 

Autorizarea la plată este finalizată în proporție de 99,7%, undeva la 0,2-0,3% din numărul total de fermieri ar mai fi de plată, dar aceștia sunt cu litigii, cu instanțe, cu diferite probleme”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.