Târg cu produse tradiţionale în curtea MADR

581

Mâncăruri tradiţionale din toate colţurile ţării se pot cumpăra în aceste zile din curtea exterioară a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pastramă de berbecuţ, sărmăluţe maramureşene, cozonac moldovenesc, produse apicole sau renumita pălincă din Ardeal. Toate acestea, dar şi alte bunătăţi autohtone, pot fi degustate în acest weekend în Capitală.

Standul cel mai aglomerat de la acest târg este, de departe, cel cu sărmăluţe şi mămăliguţă, pregătite după o reţetă foarte veche din Maramureş: „Atrag clienţii prin gustul mâncării tradiţional maramureşene. Am o reţetă foarte veche de sărmăluţe cu păsat, adică porumbul mai mare măcinat  şi pus în compoziţia de la sarmale. Sunt sarmale mai uşoare pentru stomac şi mai sănătoase”.

Un alt stand, alte gusturi tradiţionale. Zona Moldovei este şi ea bine reprezentată la acest târg. Doamna Cristina ne-a pregătit gustoasele poale-n brâu, dar şi renumitul cozonac din acest colţ al ţării: Este făcut cu nucă, cacao şi stafide. Secretul este simplu: ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate, iar frământatul conteză foarte mult. Gospodinele din Bucureşti trebuie să ştie că a frământa cozonacul mult înseamnă a-l face mai pufos şi , în final, mult mai gustos”.

Târgul are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei care este sărbătorită în toată lumea pe data de 16 octombrie. Vizitatorii pot cumpăra produsele tradiţionale până duminică, ora 16:00.

Alexandru Andronache