Târg de produse românești, weekendul acesta la Iași! Iată ce poți găsi acolo

11

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza, în perioada 18-20 august 2023, între orele 10:00-20:00, Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, în incinta centrului comercial Era Shopping Park Iași. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub sloganul „Cumpără românește!”.

La acest târg, cumpărătorii vor putea găsi o gamă variată de produse românești. Vor fi peste 40 de produse din județele Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava sau Vaslui, atestate de MADR ca produse tradiționale. Vor fi de la produse din carne și lapte, ouă, pește, legume și fructe, produse de patiserie, miere și produse apicole, vin și băuturi spirtoase. La târg se vor găsi fructe și legume uscate, ceaiuri, produse apicole și produse lactate care au dobândit mențiunea „produs montan”.

Nu va lipsi „Cașcavalul de Săveni” din arealul geografic al județului Botoșani, care din anul 2021 a dobândit protecția europeană Indicație Geografică Protejată – IGP.

Cei care vor trece pragul evenimentului vor putea degusta și alege vinuri albe, roșii, roze, vinuri liniștite și spumante.

Timp de trei zile iubitorii de produse românești vor putea să își umple cămară cu bunătăți tradiționale.