TELEMEAUA DE SIBIU DEVINE PRODUS TRADIȚIONAL CU INDICAȚIE GEOGRAFICĂ PROTEJATĂ

836

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sâmbătă, la Sibiu, la prezentarea produsului “Telemeaua de Sibiu” – Indicaţie Geografică Protejată şi a afirmat că, prin realizarea acestui demers, brânza tradiţională produsă de oierii din judeţ va fi cunoscută, într-adevăr, pe piaţa internă şi internaţională şi vor fi eliminaţi din piaţă cei care, în goana după câştig, denaturează valoarea şi uneori înşeală consumatorul.

Petre Daea a participat, sâmbătă, la Prefectura Sibiu la prezentarea produsului ”Telemea de Sibiu” – Indicaţie Geografică Protejată, dosarul acestui demers urmând a fi depus, luni, la sediul Ministerului Agriculturii.

”Încep salutând pe bravii stăpâni ai muntelui, aici, la ei acasă. Vă salut dragi crescători de oi. Vă salut dragi sibieni, vă salut dragi români. În instituţia statului daţi astăzi semnalul de botez a unei reţete pe care aţi pus-o în mişcare cu zeci de ani în urmă. Dacă în 1908 aţi făcut telemeaua de Sibiu, în 2017 semnaţi actul de naştere al acesteia pentru a vă face cunoscuţi şi a scoate de pe piaţa ţării pe cei care se ascund în spatele unei asemenea reţete, denaturând valoarea şi uneori înşelând consumatorul. Bravo iniţiatorilor, celor care au pus în mişcare o procedură legală pe care noi am instituit-o la Ministerul Agriculturii cu scopul de a face reguli în ţară şi a da respectul cuvenit acelora care se identifică cu asemenea activitate”, a declarat Petre Daea.

SURSA: NEWS.RO