Temperaturi de -20 de grade Celsius în noaptea de Revelion

580

De Revelion va fi ger în mare parte din țar, dar din prima zi a anului temperaturile vor crește.

Vremea va fi rece, chiar geroasă în unele zone ale țării, în noaptea de Revelion, cu temperaturi minime care vor atinge și -20 de grade în estul Transilvaniei, dar temperaturile vor crește începând cu prima zi din noul an. În Capitală nu sunt șanse de ninsoare în noaptea de Revelion, potrivit informațiilor furnizate News.ro de către meteorologul Romica Jurca, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Sâmbătă, vor fi ninsori slabe în sud-estul țării în prima parte a zilei, iar în restul țării vor fi înnorări. Vântul va sufla slab și moderat și va avea unele intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor ajunge la 1 grad în zona litoralului, în zona Moldovei, în Banat și Crișana, 4 grade în zona Olteniei, dar vremea va fi mai rece în Transilvania și Maramureș, cu temperaturi maxime sub 0 grade.

În noaptea de Revelion, vremea se va menține rece, geroasă în majoritatea zonelor, cu temperaturi minime între -13 și -3 grade, mai scăzute în interiorul arcului carpatic spre -20 de grade în estul Transilvaniei. Izolat va fi ceață asociată cu chiciură, a mai spus Romica Jurca.

Duminică, prima zi din an, cerul va fi în general variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei și condiții de ninsoare slabă. Temperaturile vor fi, însă, în creștere, cu maxime de la -6 grade în estul Transilvaniei, până la 8-9 grade în Moldova. Luni, maximele vor ajunge și la 10 grade în partea de sud a țării, dar vor coborî la -4 grade în estul Transilvaniei.

În Capitală, sâmbătă vremea se va menține rece. Cerul va fi înnorat, cu posibile fulguieli, iar vântul va sufla slab și moderat. În noaptea de Revelion va fi ger, cu o minimă care va atinge -10 grade, fără șanse de ninsoare.

În prima zi din noul an, în București temperatura va fi în creștere față de sâmbătă și se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, vor fi înnorări doar în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi în jur de -7 grade. Luni, vremea va fi frumoasă, cu cer senin și cu temperaturi de 6-7 grade, a adăugat Romica Jurca.