Home Stiri Tony Dussenne, belgianul care face case de cleștar în ținutul Neamțului

Tony Dussenne, belgianul care face case de cleștar în ținutul Neamțului

124 views

Belgianul Tony Dussenne a venit în România după Revoluție, s-a îndrăgostit de Anda, o fată superbă și extrem de inteligentă din Neamț, și de atunci n-a mai plecat niciodată.

Au împreună o fată foarte desteaptă și perseverentă, pe Cat, iar afacerea de familie în care se implică tustrei are ca obiect construirea de căsuțe de sticlă, așa-numite Glass Houses (GH), care sunt pe structură lamelară, folosind lemnul din codrii nesfârșiți ai lui Ștefan, care se prăvălesc — cum se zice în popor — peste locuitorii ținutului Neamțului.

Căsuțele nu numai că arată foarte bine, dar sunt dotate cu tot felul de echipamente care le fac și extrem de confortabile, și sunt ideale pentru condițiile de viață din timpul pandemiei, dar și post-Covid19.

Însă cea mai importantă caracteristică a lor este că sunt foarte vitrate, oferind o vedere superbă asupra imprejurimilor și chiar a cerului înstelat, pe timpul nopții.

De accea cei care le râvnesc, le doresc instalate în zone căt mai invadate de natură, în apropierea unor păduri, lacuri, munți, dar și în Deltă, lângă Mare — practic oriunde într-o țară atât de frumoasă ca România.

Desi există foarte mulți interesați și din afara țării, ba chiar de pe alte continente.

Bunaroară, o țară de la antipozi, afectată acum câțiva ani de un cutremur devastator, își pune problema cumpărării câtorva zeci de mii de asemenea căsuțe de cleștar.

Încălzirea se face prin podea, izolația termică este excelentă, geamurile sunt de tip Velux cu clasă energetică foarte înalta, ușa se deschide automat, baia e micuță dar cochetă și căsuței de cleștar nu ii lipsește absolut nimic din ceea ce este necesar.

Într-un cuvânt casuța de sticlă e excelentă pentru cupluri care vor o casa de vacanta in conditii de confort foarte ridicat, sau pentru pensiuni care vor sa ofere clientilor izolarea sociala atat de prezenta in comunicarea oficiala a epocii Covid.

Pe langa aceste casute de sticla sau Glass Houses, cei trei construiesc si cateva tipuri de casute modulare cu caracteristici avansate, in genul celor pe care le ofera la GH,

Dar si un concept de casa de forma emisferica, de dimensiuni mari si care se roteste dupa soare, asa numitul Dom, conceptul unui mare designer francez, Patrick Marssilli.

In curand cei trei vor participa la cunoscuta emisiune tv Arena Leilor si spera sa castige inima publicului, a juriului si mai ales banii unor potentiali investitori, cu ajutorul carora vor putea sa-si extinda productia, afacerea si piata.

Alaturi de cei trei, antreprenori din toată țara s-au înscris la concurs, la cu dorința de a-și vedea visul finanțat. 

Cei trei au sarcina deloc ușoară de a-i convinge pe investitori cu planuri și cifre de afaceri bine documentate, dar în același timp vor trebui să poată gestiona discuția cu aceștia, să răspundă provocărilor care le vor fi aduse și să demonstreze că sunt suficient de pregătiți pentru a pune în practică planul de business.

Cum orice investiție presupune și riscuri, investitorii vor analiza proiectele propuse din toate punctele de vedere și vor decide daca ideea lor de business are intr-adevar potențial de dezvoltare.