Trasee de cicloturism marcate pe o lungime de 300 kilometri, în Munții Pădurea Craiului

499

Munții Pădurea Craiului, cu o suprafață de 1.150 kilometri pătrați, reprezintă o viitoare destinație ecoturistică a României, ce va avea trasee de cicloturism marcate pe o lungime totală de 300 kilometri, a declarat marți, pentru AGERPRES, Paul Iacobaș, președintele Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor, custodele Sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului, din anul 2009.

“Din ceea ce am făcut până acum, hărți, track-uri GPS, centre de închiriat biciclete, se vede că zona are potențial și că există un real interes pentru acest mod de a vizita. Am decis așadar să marcăm traseele și în teren pentru ca, făcându-le mai accesibile, să venim în întâmpinarea așteptărilor turiștilor noștri”, a declarat Paul Iacobaș.

Potrivit acestuia, centrul a câștigat un nou proiect, în valoare de aproape 60.000 de dolari, menit să contribuie la consolidarea destinației de ecoturism Pădurea Craiului. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Romanian American Foundation, în cadrul programului Green Entrepreneurship și se va derula pe o perioadă de doi ani.

Pe cele nouă trasee de mountain bike se vor amplasa panouri de informare la intrarea și ieșirea din traseu, panouri indicatoare la intersecții, în zone cu pericol de rătăcire și semne distinctive de parcaj din loc în loc pe parcurs. Traseele acoperă întreaga zonă a Pădurii Craiului, de-a lungul lor oferind turiștilor frumuseți naturale, peșteri, chei, defilee, platouri carstice, dar și sate tradiționale, ateliere de meșteșuguri.