“Trebuie sa crestem vaci de carne”

521

Costel Caras priveste cu suspiciune faptul ca numarul oilor din Romania creste in mod vertiginos.

In platoul emisiunii Agricultura la Raport au fost prezenti miercuri Costel Caras si Nicolae Serban, doi dintre zootehnistii importanti din sudul tarii. Acestia au vorbit in direct cu telespectatorii postului de televiziune Agro TV si si-au exprimat nemultumirea vis-a-vis de modul in care sunt aplicate legime.

“Ne-am batut joc de noi, si procesatorii si fermierii. Acum stam si ne uitam unii la altii si nu stim sa ne dam raspunsuri la intrebari. Nu am fost in stare sa facem cooperative si nici fabrici. Piata nu mai este a noastra. Regulile sunt facute de altii. Se incearca acum ceva cu o lege, cu romanisme d-ale noastre. Nu inteleg cum de creste numarul de oi, iar la vaci scade vertiginos”, a spus Costel Caras.

Nicolae Caras l-a completat: “Zootehnistii lucreaza in pierdere, indiferent de conditiile pe care le au. La cat costa laptele acum, nu ai cum sa faci profit. Numarul de oi a crescut, dar e vorba de numai de oi de carne. Exista o problema cu ciobanii, cu mulgatorii. Trebuie sa ne orientam si cu vacile, sa crestem vaci de carne, care nu sunt chiar pretentioase”.