“Trebuie să începem în România un mare program de reîmpădurire”

459

Liviu Dragnea a anunţat că ALDE va avea patru miniștri în echipa guvernamentală ce va fi condusă de către Sorin Grindeanu.

Negocierile dintre PSD și ALDE s-au încheiat, iar marți va fi făcută publică componenţa echipei cu care Sorin Gringeanu va lucra în Guvernul României. Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada în care Victor Ponta a fost premier, a fost mutat la Mediu. În locul său, la MADR, va fi numit Daniel Botănoiu, cel care a fost secretar de stat până în toamna anului trecut.

Liviu Dragnea, președintele social-democraţilor, a vorbit despre planurile pe care partidul său le are în perioada următoare. “Din punctul meu de vedere, trebuie să începem în România un mare program de reimpădurire. Toți știm ce s-a întâmplat cu pădurile din România. Pădurile au fost plimbate când la Agricultură, când la Mediu, au fost la <<și altele>> și e un domeniu atât de sensibil, un domeniu care este practic de siguranţă naţională și am ținut să fie un minister de sine stătător”, a argumentat liderul social-democraţilor. Potrivit acestuia, “a fost mare haos” și în gestionarea resurselor de apă din România.