Home Subventii In Tulcea, doar cinci fermierii si-au primit banii cuveniti din Programul Tomate

In Tulcea, doar cinci fermierii si-au primit banii cuveniti din Programul Tomate

803 views

Direcția Județeană pentru Agricultură (DJA) Tulcea a plătit sprijinul cuvenit celor cinci producători agricoli care s-au înscris în prima etapă a programului guvernamental “Tomate 2017”.

“În cadrul programului guvernamental pentru sprijinirea producției interne de roșii, cinci producători din județ care s-au înscris în perioada de comercializare mai-iunie și-au ridicat deja banii. Avem acum 10 producători de tomate care s-au înscris în etapa a doua a programului”, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea DJA, Maria Mahu.

Ea a menționat că producătorii care cultivă în această perioadă roșii vor primi sprijin din partea statului dacă după recoltele din noiembrie-decembrie vor vinde 2.000 de kilograme și vor face dovada actului comercializării.

“Angajații DJA au efectuat deja primele controale la producătorii care s-au înscris deja în program. Nu au fost constatate deficiențe”, a precizat Mahu.

La începutul acestui an, Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre, o schemă de ajutor de minimis destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, precum și producătorilor agricoli persoane juridice. Valoarea sprijinului financiar care se acordă anul acesta beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an, sumă care reprezintă contravaloarea a 3.000 euro/beneficiar/an.