“TURCANA – REGINA MUNTILOR”, CEA MAI MARE SARBATOARE A OIERILOR, INCHEIE LUNA SEPTEMBRIE LA COSTESTI

397

Duminica 30 septembrie, Costesti, jud. Hunedoara, este din nou gazda evenimentului Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine ”Țurcana – Regina Munților”, ajuns deja la ce de-a XIV-a editie.  Dumitru Andresoi, presedintele  Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine ”Dacia”, este organizatorul acestei sarbatori, cea mai mare din oierit.

Crescatori de ovine din toata tara isi vor da din nou intalnire la acest eveniment, unde cu siguranta vor participa  inalte oficialitati si, desigur, nu va putea lipsi nici ministrul agriculturii, dl. Petre Daea, asa cum s-a intamplat si in trecut. In contextul pericolului raspandirii pestei porcine africane si a existentei in Bulgaria a unui focar  de pesta a rumegatoarelor mici, intalnirea ministrului cu oierii va constitui un bun prilej de dezbatere a acestor importante probleme si un schimb de informatii necesar dezvoltarii acestui sector.

Bursa de ovine este un punct special in programul manifestarilor Sărbătorii Crescătorilor de Ovine ”Țurcana – Regina Munților” si va avea loc incepand cu ora  13.30

Programul sărbătorii de la Costești va continua cu un simpozion de la ora 14.00 iar ziua va fi inveselita de un program artistic ce va încânta toți participanții.

Printre artistii care vor evolua pe scena,  îi amintim pe Puiu Codreanu, Andreea Voica, Elena Merișoreanu, Vionelia Bălușe, Lena Miclăuș, Olguța Berbec, Ileana Lăceanu, Bogdan Cioranu, Codruța Rodean, Aida Busuioc, Valerica Ianoș Marian, Doinel Hindorean, Gheorghe Lăscoiu și Teodora Larisa Petruț. Vor fi prezenti si celebrii Fluierași din Orăștioara de Sus, o prezenta emblematica la evenimentului de la Costești. Artiștii vor fi acompaniați de formațiile Codruț, Andreea Voica și Aida Busuioc.

Pentru toti cei care vor  fi prezenti, participare la Sărbătoarea de la Costești este liberă!