ULTIMĂ ORĂ! Instalarea tinerilor fermieri – Noi informații despre Ghidul solicitantului și lansarea finanțării

4

În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a retras, fără nicio explicație, Ghidul solicitantului pentru instalarea tinerilor fermieri care se afla în consultare publică, deși perioada obligatorie de 30 de zile nu expirase încă. AGRO TV a aflat motivul din spatele acestei decizii.

Potrivit oficialilor din cadrul MADR, se pare că foarte multe asociații de fermieri și firme de consultanță au fost nemulțumite de forma și condițiile impuse în acest ghid. Astfel, noul ministru al agriculturii, Florin Barbu, a hotărât ca acest ghid să fie refăcut și să intre din nou în Comitetul de Monitorizare și în dezbaterile cu asociațiile de fermieri.

Ghidul pentru instalarea tinerilor fermieri urmează să fie republicat la o dată ulterioară, cel mai probabil peste două-trei săptămâni.

”În ultimele două săptămâni am primit mailuri și solicitări de la peste 10 sau 15 asociații din diferite domenii și ne solicită o refacere a lui, o trecere din nou prin Comitetul de Monitorizare. Ministrul agriculturii, când a ajuns în funcție, a decis să-l retragem, discutăm din nou cu asociațiile, discutăm cu toată lumea, trecem prin Comitetul de Monitorizare și probabil o să-l punem din nou pe site în perioada următoare. Eu cred că în 2-3 săptămâni va fi pus pe site”, a precizat secretarul de stat MADR, Sorin Moise, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Luând în calcul spusele oficialului MADR, dacă ghidul va fi refăcut și publicat din nou în variantă consultativă în 2-3 săptămâni, acesta va trebui să treacă iarăși prin perioada de consultare obligatorie de 30 de zile. Astfel, linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri nu va putea fi lansată mai devreme de a doua parte a lunii august.