Home Viata la tara Un tractorist a fost lovit de tren. Urmarea e incredibilă

Un tractorist a fost lovit de tren. Urmarea e incredibilă

799 views

A provocat un accident feroviar, iar justiția l-a condamnat la muncă în folosul comunității.
 
Dorel este un personaj internațional. El nu există doar în România, ci se manifestă oriunde în lume. Andrew Doney, în vârstă de 22 de ani, din Marea Britanie, conducea un tractor în apropiere de Knaresborough, în nordul provinciei Yorkshire. Din neatenție, nu a oprit la o trecerea peste calea ferată și a fost lovit de un tren care circula cu 65 km/h.

Ca prin minune, tractoristul a scăpat cu viață. În fața justiției, britanicul a pledat vinovat pentru producerea accidentului, iar instanța l-a condamnat la 150 de ore în folosul comunității. Mai însemnată a fost paguba materială. Tractorul condus de către Doney a fost tranșat în două bucăți și transformat într-o marfă numai bună de dus la fier vechi.

În tren se aflau 66 de pasageri. Pedeapsa dictată tractoristului a fost atât de blândă pentru că judecătorii au considerat că semnalele acustice și vizuale instalate de către societatea feroviară în zonă nu sunt suficient de mari încât să-i facă atenţi pe șoferi.

Judecătorul Paul Batty și-a motivat decizia în fața presei. “Sunt destul de mulțumit de ceea ce s-a întâmplat, din păcate. Acesta este un accident pe care l-am așteptat ca să se întâmple. Sunt mulțumit de ceea ce am auzit în fața instanței. Operatorii de transport feroviar trebuie să înțeleagă că acolo este nevoie de altfel de indicatoare. Este bine că nimeni nu a fost rănit grav sau ucis. Dacă trenul ar fi deraiat, asistam la un carnagiu”, a spus Batty.

Chiar dacă societatea care administrează calea ferată și cea de transport au raportat pierderi de zeci de mii de lire sterline în urma acestui accident feroviar, instanța a decis ca Andrew Doney, care a pledat ca vinovat, să plătească o amendă de 385 de lire sterline.