Undă verde pentru irigații: Camera Deputaților a aprobat ordonanța nr.4/2015

554

Proiectul de lege care aprobă ordonanța de urgență privind irigațiile a fost aprobat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, cu 307 voturi pentru, un vot împotrivă și nicio abținere.

Prin proiectul legislativ se suplimentează cu 995 numărul angajaţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, se introduce pentru prima dată plata unui abonament pentru zona de irigare şi de desecare pentru reducerea costurilor, dar se şi reglementează regimul de proprietate.

Daniel Constantin a declarat că: „Agricultura românească a devenit unul din principalele sectoare ale economiei. Mulțumesc tuturor celor care au votat, chiar și PNL, cu toate că s-au abținut inițial. Le mulțumesc și fermierilor prezenți aici încă de dimineață.

La rândul să, Eugen Nicolaescu, liderul grupului liberal din Cameră,  spune: „Abținerea de data trecută a avut ca scop perfecționarea legii, iar Daniel Constantin a ținut cont și legea a putut fi votată. Dorința noastră a fost ca banii să nu se piardă ca până acum.”

Totodată, noul președinte PSD, Liviu Dragnea le-a mulțumit colegilor pentru acest vot: „Mulțumesc tuturor pentru acest vot. Era un vot esențial pentru viitorul României. ”

La 30 septembrie, în plenul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, care viza alocarea a unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea legilor organice.

Alexandru Andronache