UNII SPUN CA AJUTA LA IMPIEDICAREA RASPANDIRII PPA, ALTII CA-I APA DE PLOAIE

333

Masurile stabilite in planul pentru prevenirea si aparitiei pestei porcine africane la nivelul judetului nostru este monitorizat de catre autoritati.

”In ultima perioada, au fost efectuate 11 controale in trafic, respectiv in locurile de organizare a targurilor si aglomerarilor de animale. S-au executat controale, de catre medicii veterinari in vederea respectarii regulilor de biosecuritate in ferme. De asemenea, a fost finalizata constructia dezinfectorului rutier si pietonal, la Sighetu Marmatiei, in punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari verifica periodic solutia dezinfectanta din filtrul rutier si pietonal”, a spus subprefectul Alexandru Cosma.

La nivelul autoritatilor administratiei publice locale au fost initiate demersuri pentru identificarea terenurilor in vederea eliminarii si ecarisarea teritoriului (ingroparea cadavrelor animalelor). In abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de catre medicii veterinari, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

La nivelul unitatii operationale si a Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramures sunt stocuri de materiale si echipamente complete de interventie, conform prevederilor planului de contingenta pentru pesta porcina africana. Alte verificari au fost efectuate de catre specialisti in vederea respectarii legislatiei europene aplicabile in domeniul comertului cu carne si preparate din carne de porc. Produsele si preparatele din carne, (33 lg) respectiv cantitatile de oua (76 bucati) confiscate la punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmatiei-Solotvino au fost dirijate pentru neutralizare.