Home Stiri VIDEO Bucovina, zona de o frumusete pitoreasca indragita de turisti

VIDEO Bucovina, zona de o frumusete pitoreasca indragita de turisti

89 views
VIDEO Bucovina, zona de o frumusete pitoreasca indragita de turisti

Bucovina este una dintre zonele iubite de turistii care vin in Romania! Cu un palmares de bucate traditionale, dar si cu frumusetea pitoreasca a zonei, oaspetii se reintorc in fiecare an cu mare drag.

Romania, ca si celelalte state europene, face eforturi pentru a reporni motoarele într-unul dintre sectoarele economiei cele mai grav afectate de pandemie – turismul. Daca in statiuni cosacrate inca se mai fac eforturi ca administratorii sa acopere in buna parte spatiile de cazare, in Bucovina lucrurile stau cu totul altfel. 

Dupa trei luni de zile, o statiune turistica din Bucovina si-a redeschis usile, iar oaspetii din anii trecuti au revenit cu mare drag datorita zonei, produselor bio, mancarea gustoasa si linistea din codru.

Bucate traditionale
Bucate traditionale

„Suntem 95% de producatori. Producem din fermele proprii”, afirmă Niculina Lostun, administratorul pensiunii Saru Dornei. Gazdele statiunii pregatesc cea mai buna tocanita de berbecuț si caprioare. De asemenea, oaspetii se pot bucura de una din mancarurile de baza ale ciobanilor pregatita cu multa dragoste de bucatari, si anume balmos.

Ospetii sunt surprinsi de primirea calda, iar in aceasta perioada prefera in mod special izolarea, bucataria locala si frumusetile locului.

Urmariti mai jos un material video din zona turistica Bucovina realizat de echipa Agro TV.

Reporter: Marius Milea