VIDEO INEDIT Caprele negre din Munții Rodnei își fac… pedichiura

5

Imagini spectaculoase cu caprele negre din Parcul Național Munții Rodnei! Maiestuoasele animale sunt vedetele unui videoclip publicat recente de Romsilva.

”Unele capre negre își fac siesta sau trag un pui de somn la amiază, altele își fac chiar… pedichiura, în timp ce o capră neagră stă și veghează întreg grupul. Se întâmplă în Parcul Național Munții Rodnei, momentele frumoase fiind surprinse în imagini de colegul nostru Ioan Muntean”, precizează Romsilva în descrierea materialului video.

De asemenea, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor mai vin cu câteva particularități interesante legate de caprele negre:

  • Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa.
  • Caprele negre au de obicei un singur ied, mai rar câte doi. Iezii sunt foarte jucăuși și ating maturitate la trei ani. Iedul este avertizat de capra neagră la observarea unui pericol printr-un sunet caracteristic.
  • Având musculatura dezvoltată și copitele adaptate, despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul Național Munții Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

 

Capre negre în Parcul Național Munții Rodnei din cadrul Romsilva

Unele capre negre își fac siesta sau trag un pui de somn la amiază, altele își fac chiar…pedichiura, în timp ce o capră neagră stă și veghează întreg grupul. 🔵 🎥 Se întâmplă în Parcul Național Munții Rodnei, momentele frumoase fiind surprinse în imagini de colegul nostru Ioan Muntean. 🟢 Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. 🟢 Caprele negre au de obicei un singur ied, mai rar câte doi. Iezii sunt foarte jucăuși și ating maturitate la trei ani. Iedul este avertizat de capra neagră la observarea unui pericol printr-un sunet caracteristic. 🟢 Având musculatura dezvoltată și copitele adaptate, despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. ℹ Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale 🇷🇴 și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele #Maramureș și #Bistrița – Năsăud. ℹ Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc ‼ capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte. Credit: Ioan Muntean, Parcul Național Munții Rodnei ***** ℹ 🇬🇧 Chamois afternoon siesta in Munții Rodnei National Park, #Romania #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #MunțiiRodnei #Rodna #România #wildlife #nature #naturelovers #beutifulnature #Carpathian #fauna #natură

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 25 iunie 2021