VIDEO: Nou ajutor de stat anunțat de ministrul Barbu în zootehnie! Sprijin de 70%!

6

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat un nou ajutor de stat în zootehnie. Este vorba de un nou sprijin acordat prin Programul de sustinere a crescatorilor de suine pentru activitatea de reproducție.

Astfel, după finalizarea noilor ferme de reproducție, crescătorii de porci vor primi încă un ajutor de stat de 70% pentru achiziționarea de scroafe, este promisiunea făcută de ministrul Florin Barbu, în timpul vizitei de lucru efectuate vineri în județul Buzău.

„Mai vreau să fac și o promisiune aici: atunci când veți finalize aceste ferme, Guvernul României va veni cu un sprijin de 70% pentru achiziționare de scroafe. 70% va fi sprijin de la bugetul de stat, 30% (va fi asigurat) de către dumneavoastră, beneficiar. Vrem să plecăm cu acest program și v-am spus: sectorul suin e prioritatea numărul unu în România, pentru că balanța comercială este pe deficit foarte mare și ne dorim foarte mult să ajungem pe zero cu deficitul la carnea de porc în România, ba mai mult, să exportăm carne de porc și în străinătate”, a transmis Florin Barbu după vizita făcută la noua fermă de reproducție a suinelor de la Săhăieni.

Potrivit șefului de la Agricultură, cererile pentru noul ajutor de stat se vor putea face imediat după ce vor fi întocmite procesele-verbale de recepție a noilor ferme de reproducție.

„Este un nou program, atunci când sunt finalizate fermele, fiecare beneficiar care are proces-verbal de recepție va veni și va depune la Ministerul Agriculturii și… mergem și finanțăm pe fiecare scroafă; vom da un ajutor de stat de 70% din prețul de achiziție pentru popularea acestor ferme”, a mai transmis ministrul Florin Barbu, care a ținut să sublinieze încă o data că „pariul meu cu Ministerul Agriculturii este salvarea sectorului suin”.

video
play-sharp-fill