VIDEO – Moolagio, ferma cazinou pentru vaci

9

Un cazinou pentru vaci? Pare a fi o găselniță de marketing venită din opulentul Las Vegas, însă năstrușnica idee îi aparține unui fermier Kansas.

Având ca model orașul-cazinou, dezvoltat în mijlocul pustiului din statul american Nevada, Derek Klingenberg a construit în mediul rural din Kansas un adevărat cazinou pentru vaci, în care crește câteva mii de capete, scrie agdaily.com.

Derek și-a denumit ferma „Moolagio”, printr-un joc cuvinte cu trimitere la celebrul cazinou Bellagio din Las Vegas.

Ineditul cazinou pentru vaci este de fapt o curte de furaje în care fermierul american a instalat fântâni arteziene și lumini LED pe fiecare adăpător, însă, noaptea, spectacolul oferit de jocul apă și lumini este unul cu adevărat impresionant pentru o fermă de vite.

Dincolo de toate elementele de bază necesare pentru o curte de furaje pentru vite – cum ar fi modelarea terenului, construcția lagunei și turnarea betonului –, a fost nevoie de multă pasiune și multă muncă, plecând de la selecția duzelor, cablarea, planificarea software-ului de calculator și multe altele pentru a putea duce la capăt un proiect atât de special cum este acest cazinou pentru vaci.

Cum a fost construită ferma-cazinou „Moolagio” și ce a ieșit puteți urmări în videoclipul de mai jos.

video
play-sharp-fill