VIDEO – Protestul fermierilor continuă: Tot înainte, spre București!

6

Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă și joi. Tot mai mulți protestatari din zona Moldovei s-au alăturat coloanei de camioane și tratoare plecate miercuri din Botoșani, acolo unde s-a aprins flacăra protestelor.

După ce și-au petrecut noaptea în parcările din Adjud, fermierii și transportatorii au pornit către București, în a doua zi de protest. Coloana de protestatari a circulat cu viteză redusă pe drumul european 85, iar traficul a fost dat peste cap.

„Suntem din toată zona Moldovei. Poliția e cu noi. Domnii polițiști sunt cu noi pentru a ne atinge obiectivul. Am ajuns la Râmnicu Sărat. Suntem o trupă de oameni foarte frumoși aici, care ne îndreptăm spre București: mașini mici, mașini mari, camioane, tractoare”, spun fermierii și transportatorii ieșiți la protest.

video
play-sharp-fill

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de faptul că din partea guvernanților a fost lansată în spațiul public că este vorba de o acțiune cu iz electoral.

„Din păcate observăm că acești oameni încearcă să manipuleze opinia publică. Noi am pus pe mesele Ministerului de Interne, al Agriculturii, pe masa Guvernului revendicări în mai multe domenii”, pe cre Dănuț Andruș, unul dintre organizatorii protestului plecat din Botoșani le enumeră în videoclipul următor.

video
play-sharp-fill

La acțiunea fermierilor și transportatorilor din Moldova s-au alăturat, rând pe rând, protestatari din mai multe orașe și zone importante ale țării, cum ar fi Cluj și Constanța. Astăzi, au pornit către București coloane de protestatari din Craiova și din județul Teleorman. „România s-a trezit! Craiova răspunde protestelor” se arată într-un videoclip în care se ve cum o coloană masivă de tractoare, camioane și autoturime se urnește către Capitală.

video
play-sharp-fill

„Hai la Bucureeești! Acolo ne întâlnim la București!”, se aude îndemnul într-un alt videoclip în care un tractorist duce după el o remorcă plină cu bălegar.

video
play-sharp-fill

Ajunși lângă Capital,ă fermierii și transportatorii au spart bariera pusă de forțele de ordine la Chiajna. Intenția protestatarilor este aceea de a se aduna în seara aceasta în fața Guvernului