VIDEO Zilele Roboticii: Cum 13 Startup-uri au făcut senzație în Austria

6

Agro Innovation platforma de inovația a RWA Raiffeisen Ware Austria și Lagerhaus Technik Center, a adunat împreună 13 startup-uri inovatoare în domeniul agro-roboticii, oferind o nouă perspectivă asupra viitorului agriculturii printr-un eveniment desfășurat pe 11 și 12 octombrie sub genericul „Zilele Roboticii”.

Pe durata celor două zile, 13 startup-uri revoluționare și-au prezentat inovațiile, cu potențialul de a schimba paradigma în ceea ce privește robotica agricolă și digitalizarea. Peste 300 de companii globale a condus la identificarea a 14 soluții de top în categoriile „Controlul buruienilor” și „Cazul perfect de utilizare„, consolidând astfel statutul promițător al acestor start-up-uri pentru viitorul agriculturii.

Specialiștii din domeniul agricol, inclusiv parteneri RWA, sponsori, reprezentanți ai cooperativelor și fermieri, au fost invitați să participe la demonstrații captivante desfășurate la ferma experimentală a Universității de Resurse Naturale și Științe ale Vieții din Groß Enzersdorf, precum și la un Summit organizat la sediul RWA. Această experiență practică a fost un pilon pentru înțelegerea profundă a inovațiilor prezentate.

Christoph Metzker, membru în consiliul de administrație RWA, a subliniat: ,,Este important să aducem noile sisteme robotice în Austria, și să le prezentăm soluțiile tehnice pe câmpurile de demonstrație. Acesta este motivul pentru care am planificat acest concurs robotic, pentru a avea aici cele mai noi inovații”. 

Roman Romstorfer, Chief Security Officer la ULLMANNA (Artificial Intelligence for Agriculture), prezent la eveniment, susține ideea că: ,,Motivul pentru care suntem aici este să fim parte din viitorul agriculturii, viitorul cu mai puțină muncă manuală, mai puține probleme”. 

Încheierea evenimentului, marcată de premiere și nominalizări pentru performanțele remarcabile în inovația agricolă, a fost apreciată de participanți drept un moment deosebit. Aceasta a oferit un cadru propice pentru schimbul reciproc de idei inovatoare, conturând astfel un drum către un viitor mai bun și prosper în domeniul agricol.

video
play-sharp-fill