Vin ninsorile! Sfaturi pentru a evita înghețul tractorului

549

În următoarele două zile vom avea parte de ninsori consistente în jumătate de țară.

Tractorul este folosit în agricultură în orice anotimp. Pentru a evita situațiile în care utilajul, indiferent că vorbim despre bătrânul U650 sau despre “marfă de import”, nu pornește din cauza frigului, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi venite din partea tractoriștilor cu experiență.

Pentru dezghețarea geamului nu este nevoie neapărat de racletă sau de vreo soluție minune de prin comerț. Puteți obține un parbriz perfect și dacă amestecați oțet cu apă într-o sticlă, după care stropiți peste geam și veți putea pleca la drum în siguranță. Pentru a scăpa de geamurile aburite, cea mai bună soluție o reprezintă un burete de baie foarte bine uscat.

Pentru ca ușa să nu înghețe, încercați ca de fiecare data când coborâți din cabină să ungeți marginile de cauciuc cu o soluție unsuroasă, cu un spray cu care ungeți și ușile din casă, atunci când scârțâie. Dacă încuietoarea este înghețată, aveți două variante. Fie turnați o picătură de tărie în încuietoare, fie ungeți cheia cu un gel dezinfectant folosit în mod frecvent pentru mâini.

Pentru ca pe faruri să nu se depună zăpadă, încercați ca înainte de venirea ninsorile să aplicați un strat subțire de ceară. De asemenea, oglinzile nu vor mai fi niciodată o problemă pentru orice tractorist dacă acesta le va înveli în fiecare noapte cu o pungă de plastic, pe care o va lega cu elastice de cauciuc.