Viscol in mai multe judete

536

Zonele de munte din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, sub atenționări de viscol.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două noi atenționări Cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă viscolită pentru zonele de munte ale județelor Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, care vor fi în vigoare în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zonele de munte ale județelor Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala, la altitudini de peste 1.400 de metri, intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăși 70-80 kilometri/oră și, izolat, 100 kilometri/oră. Asociat, se va înregistra ninsoare viscolită, care va determina scăderea vizibilității.

De asemenea, până la ora 13:00, în zonele de munte ale județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița se vor semnala la altitudini de peste 1.500 de metri intensificări ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 90 kilometri/oră. Ca fenomen asociat, se va înregistra zăpadă spulberată.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.