Vișu Iliescu (Tinerii Fermieri): Există deja o lege care prevede acordarea de terenuri tinerilor agronomi, dar nu este respectată

494

Duminică, în cadrul unei emisiuni TV, ministrul Agriculturii Achim Irimescu a declarat că ar trebui să fie acordate 50 de hectare de teren fiecărui absolvent de facultate cu profil agricol pentru ca aceștia să poată să își facă o fermă adevărată.

Ulterior ministrul a revenit asupra declarațiilor, spunând că nu există suficient teren în proprietatea Statului încât să le fie acordate tinerilor asemenea suprafețe. Ceea ce nu a spus ministrul e că  în România există Legea 646/2002 care prevede, nici mai mult, nici mai puțin, decât acordarea a 10 hectare de teren arabil și a 1500 de metri pătrați, pentru anexe, tinerilor care vor să trăiască la țară.

“Din păcate legea aceasta nu a fost niciodată pusă în aplicare, fiindcă nu a existat pământ suficient pentru a fi dat în folosință tinerilor. Nu cred că ar fi vreo schimbare acum”, a declarat în acest sens reprezentantul tinerilor fermieri, Marian Vișu-Iliescu.