Home Viata la tara Vrei să mergi la schi de Revelion? În Maramureș încă mai sunt...

Vrei să mergi la schi de Revelion? În Maramureș încă mai sunt locuri libere

685 views

Toate pârtiile din stațiunile Cavnic, Izvoarele, Borșa, Șuior și Mogoșa sunt deschise în această perioadă.

Maramureșul nu înseamnă doar mânăstiri, tradiții, oameni primitori și mâncare românească. În același județ se poate merge foarte bine la schi. La Cavnic, de exemplu, a fost inaugurat în această lună un telescaun la domeniul schiabil Roata, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă au un motiv în plus să aleagă fostul oraș minier aă destinație de vacanță.

“Turiștii, majoritatea români din sudul țării, Dobrogea, Banat și o parte din Transilvania, au optat într-un număr apreciabil pentru stațiunile montane și domeniile schiabile din Munții Gutâi și Pietrosul Rodnei. Au fost preferate pentru vacanța de Anul Nou, stațiunile montane Cavnic, Izvoarele, Borșa, Șuior și Mogoșa, toate având în componență pârtii de schi, telescaun și o serie de alte servicii specifice sporturilor de iarnă. O parte dintre turiști au sosit mai devreme în stațiuni (unii încă de joi seară — n.red. ) pentru a beneficia de condițiile optime pentru schi, iar alții pentru a participa la unele evenimente organizate de proprietarii pensiunilor în preajma nopții de Revelion. Estimările noastre arată că gradul de ocupare a locurilor de cazare, plus masă, inculsiv masa de Revelion, în stațiunile montane din județ e în procent de 80%” a spus Livia Sima, președintele ANTREC Maramureș.

Oficialul Asociației Naționale de Turism, Rural, Ecologic și Cultural susține că în Maramureș sunt acum și turiști veniți din Ungaria și chiar Germania. “Turiștii din Ungaria, dar și cei din Germania au ales să-și petreacă vacanța de Anul Nou în Maramureș. Atracția o reprezintă calitatea pârtiilor de schi, peisajul dar și serviciile oferite de micile lanțuri hoteliere din vecinătatea pârtiilor de schi. O parte dintre turiștii străini și-au exprimat intenția de a vizita și alte obiective din județ pe durata șederii, iar unii sunt curioși să cunoască viața satului intr—o zi de Anul Nou”, a afirmat Livia Sima.