Home Vremea Vreme capricioasa pana dupa pranz

Vreme capricioasa pana dupa pranz

614 views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineața, mai multe atenționări nowcasting Cod Galben de vânt puternic pentru opt județe din Moldova și Transilvania și de ceață și vizibilitate redusă pentru trei județe din Transilvania, valabile în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în mai multe localități din județele Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși în zonele joase 55-60 km/h, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor ajunge la 70-80 km/h și, izolat, la 100 km/h. În zona montană înaltă din județele atenționate va fi și ninsoare viscolită, determinând local scăderea vizibilității.

De asemenea, până la ora 11:00, în județele Iași, Botoșani și Suceava se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 55 — 60 km/h, izolat 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h. Și zonele joase ale județelor Bihor și Arad se află, până la ora 9:00, sub o atenționare similară de vânt puternic.

ANM a mai emis vineri dimineața și o atenționare de ceață, valabilă până la ora 10:00, pentru mai multe localități din județele Cluj, Sălaj și Bistrița-Năsăud. În aceste zone, ceața va determina scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.