Rețete vechi, de la bunica, de zacuscă și dulcețuri au fost piatra de temelie a unei afaceri de familie care nu doar că a devenit rentabilă, dar a trecut deja de granițele țării.
Pentru unii investitori în procesarea legumelor și a fructelor, acest gen de afacere necesită riscuri și investitii majore, însă pentru familia Corban, din Dărmănești, județul Bacău, totul a început dintr-o joacă.
În urmă cu ceva timp, membrii familiei produceau zacuscă și dulcețuri pentru rude și prieteni, ce-i drept, după niște rețete vechi de vreo sută de ani, moștenite de la bunica și cu o materie primă atent culeasă din zona munților Nemira, o zona curată și nepoluată. Cu timpul, aceste bunătăți au început să fie din ce în ce mai căutate, iar cererea a crescut. Acum totul s-a transformat într-o afacere de succes, familia Corban reușind să își desfacă produsele chiar și în băcăniile din Europa de Vest și din Asia.
Iată întreaga poveste de succes într-un material video marca AgroTV, realizat de Marius Milea:
