Astăzi, Ziua Satului Românesc. Ce promite Ciucă

3
„Ziua Satului Românesc” se sărbătorește în ultima duminică a lunii septembrie
„Ziua satului românesc trebuie să fie o adevărată sărbătoare naţională a valorilor perene ale României, cu expoziţii, târguri tematice, conferinţe şi seminarii pe tema conservării, promovării şi dezvoltării străbunelor noastre aşezări rurale”, este expunerea de motive a inițiatorului legii 44/2020, deputatul PNL Florin Roman.

„Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări cu caracter social, cultural și științific în scopul de a aprecia și a promova satul românesc”, se menţionează în lege.

Nicolae Ciucă: Vom continua să îmbunătăţim viaţa oamenilor de la sate!

Premierul Nicolae Ciucă a făcut duminică, promisiunea că Guvernul va continua prin acţiunile sale să îmbunătăţească viaţa oamenilor care trăiesc în mediul rural

Primul ministru îi îndeamnă pe tineri să rămână deschişi cunoaşterii valorilor perene, mesteşugurilor şi tradiţiilor naţionale. „Lecţia de înţelepciune, modestie şi echilibru” reprezintă o „călăuză” pentru a trece cu bine perioada dificilă actuală, fiind mai solidari, a adăugat el, potrivit Agerpres.

„Cu înţelepciune, modestie şi echilibru, românii de la sat au ştiut, din generaţie în generaţie, să-şi rânduiască viaţa în acord cu tradiţiile strămoşeşti, cu regulile moralei, rămânând deschişi învăţăturii şi cunoaşterii. Dacă astăzi tinerii se bucură de patrimoniul spiritualităţii româneşti este mulţumită comunităţilor săteşti, care au consolidat identitatea noastră naţională. Încurajez tânăra generaţie, indiferent de locul unde alege să trăiască, să rămână deschisă cunoaşterii valorilor perene, mesteşugurilor şi tradiţiilor naţionale. Şi astăzi, la fel ca întotdeauna, satul românesc ilustrează istoria profundă a ţării şi este marca identitară ce face ca România să strălucească prin diversitate în marea familie europeană”, a subliniat premierul.