Zootehnia, incotro?

972

Paul Cristescu, Claudiu Petrescu si Costel Caras au participat joi seara la emisiunea Agricultura la Raport, difuzata de postul de televiziune Agro TV.

Cele mai importante informatii din sectorul agricol ajung la fermieri, indiferent ca vorbim despre mari afaceristi sau simpli tarani, prin intermediul postului de televiziune Agro TV. Joi seara, in cazul emisiunii Agricultura la Raport, Ovidiu Ghinea a discutat cu trei oameni din agricultura romaneasca despre situatia din zootehnie.

VIITORUL ZOOTEHNIEI

Costel Caras: “Zootehnia ar avea viitor daca si politicienii ar vrea acest lucru. Deocamdata eu vad numai piedici. Este nevoie sa intram intr-o noua era agricola. Suntem intr-o situatie jalnica. Nu reusim sa ne organizam. E ceva defect, ceva nu functioneaza”.

Claudiu Petrescu: “Sunt crescator de oi si capra. M-am lasat de vaci. Eu nu m-as lasa niciodata de zootehnie. Viitorul insa va fi rau”.

Paul Cristescu: “Tinerii vor sa faca agricultura cu fonduri europene. Numai anul acesta eu am adus animale din strainatate pentru 7-8 ferme. Cunosc oameni din constructii care si-au deschis ferme zootehnice. Vaca de carne este o afacere mai simpla decat cea de lapte. La noi o scoti pe pasune si mananca gratis, ba chiar mai primesti si subventie pentru pasune. Nu trebuie sa facem grajd, nu trebuie sa avem aceleasi conditii ca cei care cresc vaci de lapte”.

PLATA SUBVENTIILOR

Costel Caras: “Eu am semnale incurcate din tara. Toate anunturile astea de la MADR sunt surprinzatoare. La mine au intrat banii, dar lumea din tara imi spune ca inca sunt probleme. Acum e mult mai bine ca anul trecut”.

Claudiu Petrescu: “Eu am primit cam 60% din suma. Nu stiu ce se intampa cu diferenta”.

Paul Cristescu: “N-am primit nimic din cauza unei aberatii. Nu mi se pare normal ce se intampla”.