30 tone de porumb făcute scrum

5
30 tone de porumb făcute scrum

O societate care se ocupă cu achiziția de cereale, potrivit unor surse din domeniul agricol, a înregistrat o pierdere uriașă după ce buncărul de cereale pe care îl are în comuna Mihăilești a ars marți după amiază.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a anunțat, printr-un comunicat de presă, că ieri după-amiază, în jurul orei 17.30, printr-un apel la 112, a fost anunțat un incendiu la o societate comercială din Mihăilești.

” Ieri, în data de 10.11.2020, în jurul orei 17:30 s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu la un buncăr de cereale aflat în administrația unei societăți comerciale de pe raza comunei Mihăilești, județul Buzău. Sub comanda plutonierului adjutant Stroe Petrică, s-au deplasat spre adresa indicată două autospeciale de stingere cu apă și spumă și autoscară mecanică. În urma recunoașterii la fața locului aceștia au constatat că ardeau mocnit în interiorul buncărului aproximativ 30 de tone boabe de porumb și echipamente electrice aferente uscătorului”, se arată în comunicatul trimis de ISU Buzău.

Intervenția a fost una extrem de dificilă și a durat ore bune. Pentru localizarea și stinderea incendiului, pompierii au folosit și o autoscară mecanică.

”Intervenția a necesitat lucru la o înălțime de peste 20 de metri, accesul în zona focarului putând fi realizat pe scara metalică a buncărului, sau cu ajutorul autoscării metalice, aceste aspecte făcând intervenția dificilă.Cu toate acestea, experiența comandantului intervenției, și profesionalismul echipajelor participante, au determinat stingerea incendiului în limitele găsite”, se arată în comuncatul trimis de ISU Buzău.

După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit că incendiul, cel mai probabil, a fost determinat de efectul termic produs de un mijloc de încălzire tehnologic supraîncălzit.

Surse din domeniul agricol au declarat că proprietarul care a rămas cu o pagubă uriașă în urma incendiului, atât tonele de cereale cât și instalația pierdută, ar fi o societate care se ocupă cu achiziția de cereale.