Țuica sau pălinca este una dintre băuturile tradiționale românești pe care o prepară aproape fiecare gospodar.
Pentru a obține o țuică clară și gustoasă trebuie să țineți cont de 5 pași esențiali:
- Folosește o cât mai multe prune. Fermenatrea și distilarea prunelor, pregătirea acestora înainte de rezultatul final, duce la pierderea cantității inițiale. Așadar, pentru o cantitate de 50 litri de țuică de prune de 45-50 de grade, va fi nevoie de aproximativ 10 găleți cu prune.
- Asigurăte că fructele sunt de calitate și gustoase.
- Destilează țuica doar în condiții igienice.
- Depoziteaza neapărat țuica într-un loc cu o temperatură medie. Cel mai bine ar fi să depozitați țuica într-o camără și nu la frigider.
Trebuie să ai mare grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.