”6.772 kg/hectar la grâu” – Producția care i-a adus unui student un premiu de 1.000 EURO

1

Un student al Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara a câștigat un premiu de 1.000 de euro, după ce a estimat corect, cu argumente, producția de pe o parcelă de grâu. Totul s-a întâmplat în ferma lui Alexander Degianski, care a lansat această provocare pentru studenții de la USAMVB în urmă cu câteva luni.

Șapte studenți s-au întrecut în această provocare, însă doar unul a reușit să se apropie cu calculele de producția reală.

”Ivan Milovan este câștigătorul probei practice de estimare a producției de grâu și și-a primit premiul de 1000€. A avut o eroare de doar 196 kg/ha. Mi-a spus că a venit la probă încurajat de tatăl său, drept pentru care va împărți premiul cu acesta. La anul continuam cu etapa a II-a!”, a anunțat Alexander Degianski pe facebook.

Producția estimată de student a fost de 6.772 kg/hectar, în timp ce producția reală din câmp a fost de 6.576 kg/hectar, o diferență de doar 196 kg/hectar. În cazul celorlalți studenți care au participat la concurs, diferențele între estimare și realitate au fost mai mari de 1.200 kg/hectar.

Nu este singura provocare prin care fermierul timișorean a vrut să-i stimuleze pe studenții de la agronomie să vină să vadă realitatea din teren. Tot anul acesta, Degianski a oferit două burse în valoare de 2.000 de lei/lună pentru doi studenți ai Facultății de Agricultură care au venit să facă practică în ferma sa, fără nicio condiție sau obligație legată de o viitoare angajare.