Abatoare mobile pentru crescătorii de animale, cu ajutor de la stat (VIDEO)

4

Crescătorii de animale se plâng de ani de zile de o situație care ar fi trebuit să-i pună de mult pe gânduri pe factorii decidenți din România: carnea este scumpă în magazine, dar ieftină la poarta fermei!

Motivul? În România sunt prea puține abatoare, iar fermierii mici și mijlocii nu au unde să-și taie animalele, ceea ce îi obligă să le vândă în viu, la un preț mult mai mic. Cu toate astea, carnea de vită, spre exemplu, comercializată în marile lanțuri de magazine are un preț de trei ori mai mare decât cel real.

Printre crescătorii de animale care se confruntă cu această problemă se numără și Gigi Negrescu, din Husnicioara, județul Mehedinți care are grijă de aproape o sută de bovine din rasa Angus.

În opinia crescătorului de vaci, soluția pentru această problemă ar fi ca statul să sprijine fermierii pentru achiziționarea de abatoare mobile. Numai așa, cei care trudesc cu adevărat și-ar putea valorifica munca la adevărata ei valoare, iar consumatorii români ar putea beneficia de prețuri mai accesibile.

Care ar fi beneficiile unei asemenea măsuri, vedeți într-un material video marca AgroTV, semnat de Marius MILEA:

video
play-sharp-fill