Afacere inedită cu fructe exotice – Mănânci pe gratis și îți întărești sistemul imunitar

1

Cunoscute și sub denumirea de ”fructul regelui”, smochinele sunt din ce în ce mai apreciate și de români. Și pe măsură ce a crescut numărul consumatorilor a crescut și numărul plantațiilor de fructe exotice.

Un exemplu vine de la Buzău, acolo unde Valentin Badea are o livadă cu 600 de pomi. Plantația se află la periferia municipiului Buzău și anul acesta este încărcată de roade. Producătorul se așteaptă la cea mai mare recoltă de până acum: 10 tone de fructe!

Primele smochine sunt deja bune de consum. Sunt foarte dulci, zemoase și, cel mai important, sunt sănătoase. Valentin Badea spune că nu folosește niciun fel de substanțe toxice în livadă și intenționează, ca de anul viitor, să obțină și certificare bio pentru plantație.

Până atunci, pentru a-și convinge clienții de calitatea fructelor este dispus să-și lase vizitatorii să mănânce pe saturate, fără niciun leu. Practic, cei care vor merge la livadă vor plăti doar smochinele pe care le vor lua acasă. În plus, cei care doresc își pot culege singuri fructele.

Potrivit nutriționiștilor, smochinele proaspete au doar 63 de calorii și sunt fructe bune pentru sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale importante dar și de fibre. Sunt foarte bune pentru digestive și au un efect de detoxifiere a sângelui.