În solarii, pământul nu stă niciodată – sau cum să faci o afacere rentabilă din legumicultură

1

În solarii, pământul nu stă niciodată. După ce s-au cules culturile de salată, ceapă verde sau ridichi, acum, în solariile unui legumicultor din județul Dâmbovița se ridică falnic o frumoasă cultură de păstăi de fasole verde.

Legumicultorul spune că pe întreg parcursul anului, în solariile sale se află câte o cultură de legume, în funcție de sezon. Astfel, după o muncă deloc ușoară, care necesită mult timp, solariile reușesc să producă pe întreg parcursul anului.

Cultura de păstăi este aproape de recoltat, iar producția pare să fie una destul de mulțumitoare, legumicultorul dâmbovițean reușind să încaseze un venit destul de bun din comercializarea păstăilor.

”Nu am mai înființat de mult o astfel de cultură. Este o cultură care pot spune că ajută pământul și îl pregătește pentru celelalte culturi. La noi, pământul este lucrat pe întreg parcursul anului. Cum strângem o cultură, înființăm alta. Nu avem solarii multe și nu ne permitem să le lăsăm nelucrate. Văd că această cultură s-a dezvoltat destul de bine. Este îngrijită, udată la timp și dacă tu îi dai, îți dă si ea.
 
Dacă muncești și ai grijă să faci lucrările la timp, reușești să faci o afacere rentabilă din legumicultură. Indiferent ce cultură înființezi, trebuie să o faci să fie rentabilă. Nu vream să ne mai văităm pentru că nu ne dă nimeni nimic. Noi muncim, noi adunăm roadele”, ne-a spus legumicultorul.