AFIR, o primă prezentare de ghiduri ale solicitanților pentru PS PAC 2023 – 2027

2

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face miercuri o primă prezentare a draft-urilor de ghiduri ale solicitanților pentru PS PAC 2023 – 2027, se arată într-un anunț pe pagina oficială de Facebook a instituției.

„Astăzi, 10 mai 2023, au început la Cluj lucrările workshop-ului «Analiza stadiului de implementare a PNDR 2014 – 2022 principalele provocări și măsuri necesare pentru accelerarea absorbției FEADR și pregătirea cadrului de implementare a Planului Strategic 2023 – 2027 la nivelul AFIR». Având în vedere calendarul estimativ al lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare aferente investițiilor noului PS PAC 2023 – 2024, se va realiza o prezentare a draft-urilor de ghiduri ale solicitanților pentru PS PAC 2023 – 2027 și propuneri de simplificare a fluxurilor procedurale pentru PS PAC 2023 – 2027”, se arată în postare.

Evenimentul de la Cluj aduce împreună oficiali ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Direcției Generale Dezvoltare Rurală în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, directorii generali adjuncți ai Centrelor Regionale ale AFIR, directorii Oficiilor Județene ale AFIR, precum și Șefii de Serviciu SIBA Centru Regional, respectiv Șefii de Serviciu SAFPD din cadrul CRFIR și OJFIR.

Lucrările se desfășoară în prezența directorului general AFIR, George Chiriță, a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vakar-Istvan Valentin, și a director general al AMPNDR, Dana Rebega.

În cadrul forumului de discuții se vor prezenta informații specifice și tehnice privind stadiul implementării submăsurilor gestionate de AFIR, si se va face o analiză amănunțită asupra tuturor proiectelor aflate încă în derulare.