ANSVSA – control-fulger! I-a trăsnit cu amenzi de 72.000 de lei!

2

Pe fondul creșterii consumului de pește și a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale-fulger în hala de pește din Piața Obor din București.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA remis luni redacției AgroTV, au fost verificate 12 unități în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate și valorificate diverse sortimente de pește si produse din pescuit.

În urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de pește și produse din pescuit.ANSVSA

Principalele neconformități constatate și sancționate de inspectorii ANSVSA se numără: nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

Reprezentanții ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.