Anunț de la APIA pentru fermierii care vor să primească subvenția mai devreme

2

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un nou anunț pentru fermierii care accesează schema de plată pentru bunăstarea animalelor din noul Plan Național Strategic, aferentă anului 2023. APIA eliberează, în continuare, adeverințele pentru beneficiarii acestei intervenții.

”Începând cu 28 martie 2023, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare.

Prin adeverință APIA confirmă că fermierul a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2023, pentru DR 06- Bunăstarea animale – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2023”, precizează APIA într-un comunicat recent.

Valoarea creditului pe care îl pot accesa fermierii poate fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarului pentru anul de angajament 2023.

Până la această dată APIA a eliberat un număr de 98 adeverințe, dintre care 51 pentru pachetul păsări și 47 pentru pachetul porcine.

”În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, mai subliniază instituția.