APIA: Vineri, ultima zi pentru cererile de plată!

3

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește potențialilor beneficiari că vineri, 24 martie 2023, este ultima zi în care pot fi depuse cererile de plată pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenție este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanțare toți fermierii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Potrivit reprezentanților APIA, completarea și depunerea cererii se face exclusiv electronic, de către beneficiar.

Ghidurile Solicitantului în care se regăsesc informațiile necesare pentru acordarea plăților, precum și cererile de plată pentru cele două pachete sunt disponibile pe site-ul APIA la link-ul https://apia.org.ro/…/inte…/bunastarea-animalelor-dr-06/ și la MADR la link-ul https://www.madr.ro/planu…/documente-implementare-pns.html.