Prețurile cerealelor, pierderi notabile la Bursă

1

Prețurile cerealelor din SUA au scăzut brusc în contextul unei piețe globale afectate de instabilitatea macroeconomică și de concurența cerealelor de la Marea Neagră.

Cotatiile cerealelor au pierdut destul de repede teren, marți seară, la Chicago. Piața a rămas precaută în ajunul unui potențial anunț privind o creștere a ratelor cheie ale FED. De subliniat că, aici, există un context foarte tensionat al sectorului financiar. La polul opus sunt prețurile țițeiului care și-au revenit după ce in ultimele zile scăzusseră.

USDA a confirmat o nouă vânzare de 136 kt de porumb către China în timpul sesiunii de la bursă, astfel, volumul de porumb vândut Chinei săptămâna trecută a ajuns la peste 2,2 Mt. Cu toate acestea, situația rămâne sub o presiune mare din cauza recentei reînnoiri a coridorului securizat de la Marea Neagră și, bineînțeles, a competitivității ridicate a cerealelor de aici.

Prețurile cerealelor americane, la zi

La încheierea sesiunii de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 17,5 c$/bushel, fiind cotat la 6,83 dolari/bushel.

Contractele futures pe porumb pentru mai 2023 au scăzut cu 3,0 c$/bushel, ajungând la 6,3 dolari/bushelul.

Soia cu livrare în mai 2023 a scăzut cu 19,0 c$/bu, vânzându-se la 14,67 $, bushelul.