Aranjamente pe piața de ovine: Marocul trece la oile noastre!

3

România pregătește o mutare interesantă pe piața internațională de ovine, care să vină în beneficiul crescătorilor de oi de la noi din țară.

În acest sens, ministrul agriculturii, Petre Daea a primit marți, 9 mai 2023, la sediul MADR, în prezența Ambasadorului Regatului Maroc la București, ES Hassan Abouyoub, o delegație guvernamentală din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Pescuitului maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor și Pădurilor și ai autorității sanitare din Maroc, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale remis redacției AgroTV.

Întâlnirea s-a materializat ca urmare a discuției purtate săptămâna trecută, în format videoconferință, de ministrul agriculturii, Petre Daea, cu omologul său din Regatul Marocului, Mohamed Sadiki.

„Având un istoric de relații diplomatice bine conturate, cu dorința de a înnoda firul interesului pentru cele două țări, mă bucur că avem ocazia să purtăm acest schimb de opinii privind stabilirea modalității tehnice a drumului pe care trebuie să-l parcurgem împreună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Potrivit reprezentanților MADR, Regatul Marocului și-a manifestat interesul crescut pentru piața de ovine din România, în cadrul discuțiilor atingându-se subiecte concrete precum: semnarea modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor destinate abatorizării cu proveniența din România; proceduri sanitare pentru exportul de ovine în Maroc și organismele de certificare sanitară din România; vizitarea unor ferme de carantină pentru ovinele destinate exportului.

„După întâlnirea de la sediul MADR, delegația din Regatul Maroc se va deplasa în teren, pentru a efectua vizite la ferme de creștere și îngrășare ovine, precum și la un abator cu certificare halal. Membrii delegației vor fi însoțiți de reprezentanți ai MADR și ANSVSA”, se mai arată în comunicatul citat.