ASTĂZI la APIA! Termen limită la subvenția pentru cultivatorii de cereale

2

Producătorii agricoli din sectorul cereale mai au doar ziua de astăzi la dispoziție pentru a depune cererile de acordare a sprijinului financiar acordat de Ministerul Agriculturii, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

”Această schemă de susținere financiară are ca obiectiv asigurarea unui grant financiar acordat pentru compensarea cheltuielilor angajate de producătorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea în spaţii proprii sau depozitarea în custodie la terţi a cantităţilor de grâu obţinute din producţia proprie a anului 2022 şi înregistrate în aceste spaţii la data de 1 februarie 2023”, transmite APIA.

Depunerea cererilor a început pe 24 aprilie, iar termenul limită este astăzi, 11 mai 2023.

Cererile se depun la Centrele APIA. Documentele justificative depuse/transmise în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnătura și vor purta sintagma “conform cu originalul”.

Cuantumul unitar al grantului se exprimă în lei/tonă şi se calculează de către APIA prin raportarea sumelor alocate la cantităţile totale depozitate stabilite şi comunicate de către Centrele Judeţene, respectiv Centrul APIA din Municipiul Bucureşti, ca fiind eligibile la plată după verificarea solicitărilor.

Resursele financiare totale alocate sunt de 99.233,700 mii lei şi reprezintă echivalentul sumei de 20.100,00 mii euro stabilit la cursul de schimb de 4,9370 lei pentru 1 euro.