Au început controalele! Plouă cu amenzi pentru vânzarea ilegală de miei

1

Ca în fiecare an, în perioada Sărbătorilor Pascale, autoritățile acordă o atenție deosebită comercializării produselor specifice acestei perioade. În centrul atenției este carnea de miel, iar polițiștii au început deja să aplice amenzi celor care nu respectă condițiile impuse de lege pentru vânzare.

În Botoșani, spre exemplu, polițiștii au identificat în parcarea unui supermarket mai multe persoane care vindeau miei direct din portbagajul mașinii. Totuși, amenzile aplicate au fost unele foarte mici, de doar 200 de lei pentru fiecare individ, informează publicația botosaneanul.ro.

”În zilele de 16 și respectiv 19 aprilie 2024, în parcarea supraterană din faţa magazinului BIG, polițiști locali au depistat două persoane care susțineau ca oferă spre vânzare carne de miel în carcasă, direct din autoturisme.

Persoanele au fost sancționate contravențional conform prevederilor Hotărârii de Consiliu Local (HCL) nr. 292/2017, cu amendă în cuantum de 200 lei fiecare”, a informat Poliția Locală Botoșani.

Autoritățile informează că vânzarea oricăror produse pe suprafețele destinate circulației pietonilor, parcărilor cu plată sau direct din vehicule fără acordul Primăriei municipiului Botoșani nu este permisă.

Citește și: Cât va fi prețul mielului de Paște, în viu și carcasă, anul acesta